Overheid in Friesland

Gemeente Ameland (Friesland)

Pagina 1 van 1 (5 resultaten)

Mevr. Ellen Bruins Slot

Functie: WethouderPolitiek: PvdA
Coalitie, aantal zetels: 1
In dienst vanaf: juni 2018

Dhr. Albert de Hoop

Functie: BurgemeesterPolitiek: D66In dienst sinds: juli 2006 (11 jaar, 11 maanden in dienst)
Portefeuille: Financiën, Algemene en bestuurlijke zaken, P&O, Brandweer / Politie, Burgerzaken, Toezicht en (integrale) handhaving, Onderwijs, Openbare orde en VeiligheidToelichting: Coalitieperiode 2018-2022
Burgemeester Albert de Hoop (D66) heeft in zijn portefeuille: Openbare orde en veiligheid, Algemene en bestuurlijke zaken, Personeel en organisatie, Financiën, Onderwijs en Duurzaam zelfvoorzienend.

Coalitieperiode 2014-2018
Burgemeester Albert de Hoop (D66) heeft in zijn portefeuille: Openbare orde en veiligheid, Algemene en bestuurlijke zaken, Vertegenwoordiging Eilander College en Waddenzeezaken, Internationale samenwerking, Voorlichting en communicatie, Personeelszaken en organisatie, Financiën, Onderwijs en Archiefzaken.

Coalitieperiode 2010-2014
Burgemeester Albert de Hoop heeft in zijn portefeuille: Openbare orde en veiligheid, Algemene en bestuurlijke zaken, Vertegenwoordiging Eilander College en Waddenzeezaken, Internationale samenwerking, Mediabeleid, voorlichting en communicatie, Burgerzaken, Financiën en belastingen, Onderwijs, Gemeentelijke organisatie en verantwoordelijk voor de Personeelszaken in de gemeente Ameland.

Burgemeester Albert de Hoop is zowel voorzitter van het college van burgemeester en wethouders (B&W) als de gemeenteraad van Ameland. Albert de Hoop is voorzitter van de gemeenteraad, presidium en van het college van B & W.
Werkzaamheden bij de Overheid:
In oktober 2017 geeft Albert Hoop aan dat hij volgend jaar (1 juli 2018) stopt als burgemeester.

Dhr. Theo Faber

Functie: WethouderPolitiek: AmelandEÚn
Coalitie, aantal zetels: 5
In dienst sinds: mei 2018 (1 maand in dienst)
Portefeuille: Infrastructuur, Ruimtelijke ordening , Landelijk gebied / Water / Natuur, Economische ZakenToelichting: Coalitieperiode 2018-2022
Wethouder Theo Faber heeft in zijn portefeuille: Economische zaken, Ruimtelijke ordening, Huisvesting, Infrastructuur & water en Projecten.

Theo Faber is locoburgemeester.

Dhr. Joop Lodewijks

Functie: WethouderPolitiek: CDA
Coalitie, aantal zetels: 3
In dienst gegaan: januari 2018Uit dienst vanaf: juni 2018 (5 maanden in dienst geweest)

Mevr. Marloes van Rijswijk

Functie: GemeentesecretarisIn dienst sinds: december 2016 (1 jaar, 6 maanden in dienst)
Portefeuille: P&O, Bedrijfsvoering